Căderea părului după COVID-19

Căderea părului după COVID-19

 

Tot mai multe persoane acuză căderea abundentă a părului după ce au suferit de COVID. Cădere abundentă a părului înseamnă pierderea a mai mult de 100 fire de păr pe zi. Până la 100 de fire este un proces fiziologic și nu ar trebui să sperie.

 

De ce cade părul după COVID?

 

– Prima și cea mai semnificativă cauză este perturbarea aportului normal de sânge cauzat de lezarea serioasă a peretelui vascular și, ca urmare, a întregului pat vascular. În ultima perioadă, medicii și oamenii de știință găsesc din ce în ce mai multe dovezi care să susțină acest lucru.

– În plus, stresul, intoxicația, dezechilibrul hormonal și utilizarea medicamentelor puternice în doze mari, care sunt prescrise pentru formele mai severe de COVID, agravează situația.

– În condiții de stres, ordinea naturală de alternare a fazelor de odihnă și activitate a foliculilor de păr este perturbată, adică părul cade intens, iar fire noi nu cresc, deoarece activitatea foliculilor este redusă sau absentă.

 

Cum tratăm?

 

+ În primul rând, FĂRĂ PANICĂ

+ Vitaminoterapia -suplimente de vitamine recomandate de medicul dvs.,

+ Luați o pauză de la vopsirea părului și stilizarea profesională a acestuia,

+ Alimentație bogată in vitamine, minerale,

+ La cabinetul cosmetologic recomand mezoterapia scalpului cu cocktail bogat in substanțe nutritive precum vitamine, aminoacizi, peptide, minerale, cofeina, acid hialuronic ș.a.

 

Beneficiile mezoterapiei scalpului:

 

+ stimulează microcirculația sanguină la nivelul scalpului

+ întărește foliculii piloși și stopează căderea

+ stimulează procesele de regenerare la nivelul scalpului

+ reglează secreția sebumului, părul nu se mai îngrașă

+ fortifică firele de păr oferind podoabei capilare un aspect sănătos.

 

Numărul ședințelor și frecvența cu care acestea se realizează sunt stabilite de către medicul estetician și este adaptat în funcție de răspunsul pacientului la această procedură.

 

În medie sunt recomandate 6-10 ședințe, efectuate la 7-14 zile distanță.

 

Vă așteptăm cu drag la clinica Alma pentru o procedură.

 

Cu drag,

Echipa Alma